Home » Varškė

400 g varškės
2 kiaušiniai
120 g avižinių miltų
1 v. š. sviesto
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis cukraus
Šiek tiek grietinės
Šiek tiek džemo
Šiek tiek kakavos

 

 

Varškę šakute sutrinti gilesniame inde, įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir druską, vėl gerai permaišyti ir po truputį berti miltus. Tol, kol tešlą jau galima minkyti rankomis. Ji turi būti ne itin kieta, geriau truputį pasiterlioti, bet valgyti puresnius varškėčius.
Tešlą padalinti į 8 lygias dalis, kiekvieną padrėkinto ... Read more »

Category: Varškė | Views: 311 | Added by: admin | Date: 2019-01-04 | Comments (0)

1 pak. varškės
Džiovintos spanguolės
Moliūgų sėklos
Avižų ir kviečių sėlenos
Medus

 

 

ttps://www.facebook.com/Mazojivirtuvele/photos/a.

1843969572301129.1073741834.1115831848448242/ ... Read more »

Category: Varškė | Views: 376 | Added by: admin | Date: 2018-07-03 | Comments (0)

400 g varškės
4 kiaušiniai
80 ml pieno
4 v. š. manų kruopų (arba ryžių dribsnių, ar avižinių dribsnių)
30 g sviesto
2 v. š. cukraus (arba medaus, ar kito mėgiamo saldiklio )
Šiek tiek džiūvėsėlių 


Manų kruopas užpilti pienu ir pabrinkinti, kol jų prireiks (jeigu vietoje manų kruopų naudotumėte dribsnius, darykite lygiai tą patį). Sviestą ištrinti su cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius sudėti į sviesto-cukraus mišinį. Gerai išmaišyti, sudėti varškę ir vėl maišyti iki vientisos masės. Išplakti kiaušinių baltymus taip, kad apvertus indą jie liktų viet ... Read more »

Category: Varškė | Views: 531 | Added by: admin | Date: 2018-03-12 | Comments (0)

500 g varškės
~800 g moliūgo
4 kiaušiniai
7 v. š. manų kruopų
6 v. š. cukraus (jei patinka saldžiai, dėti šiek tiek daugiau)
Sauja razinų
Vanilės arba nutarkuotos apelsino žievelės
Žiupsnis druskos


Moliūgo paruošimas: kepimo popieriumi išklotoje skardoje kepti supjaustytą dideliais gabalais ir pašlakstytą aliejumi apie valandą, arba kol moliūgas taps minkštutis. Atvėsinti. Nulupti odelę.

 

... Read more »

Category: Varškė | Views: 590 | Added by: admin | Date: 2017-11-15 | Comments (0)

1 pakelis varškės
Dvi saujos tarkuotos ir nusunktos cukinijos
Česnakiniai pipirai
Čiobrelis
Himalajų druska
1 kiaušinis
1 kiaušinio baltymas


Viską sumaišyti, įpilti į formeles ir kepti 20-25 min.

 

Category: Varškė | Views: 517 | Added by: admin | Date: 2017-08-31 | Comments (0)

250 g varškės
1 v. š. cukraus
1 kiaušinis
2 v. š. aliejaus
3 v. š. pieno
1 a. š. su kaupu kepimo miltelių
~ 2 siklinės miltų
2 saujos razinų

Varškę, kiaušinį, aliejų, pieną ir cukrų gerai ištrinti. Suberti razinas ir miltus su kepimo milteliais. Turi gautis minkšta minkoma tešla. Tešlą iškočioti ant miltuoto paviršiaus maždaug apie centimetro storio ir stiklinaite išspausti varškėtukus. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 180 "C įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 min, kol gražiai parunda.
Ištrauktus aptepti pienu. Išimtus galima apiberti miltiniu cukrumi.

 

 

< ... Read more »
Category: Varškė | Views: 580 | Added by: admin | Date: 2017-02-21 | Comments (0)

500 g varškės
2 valg.š. cukraus
žiupsnis druskos
1 didelis kiaušinis
8 valg.š. su nedideliu kaupeliu miltų
Miltų pabarstymui

Į dubenį sudėti varškę, berti cukrų ir druską, ir tiesiog sumaigyti gerai šakute. Įmušti kiaušinį, gerai ištrinti, tada pridėti 7 v. š. miltų, išminkyti.  Šaukštą miltų berti ant stalo ar lentos, versti tešlą ir minkyti į rutulį, kol suminkomi miltai.
Stalą pasibarstyti dar miltais, imti po gabalėlį tešlos, suvynioti į volelį, suploti jį iki piršto storio ir supjaustyti į varškėtukus.
Į platų puodą su verdančiu, truputį pasūdytu vandeniu, po vieną suleisti varškėtukus, puodą vis pasukinėti. Kai varškėtukai pakyla, pavirt ... Read more »

Category: Varškė | Views: 539 | Added by: admin | Date: 2017-02-21 | Comments (0)

600 g varškės
2 kiaušiniai
3 nub. v. š. cukraus
3 v. š. su kaupeliu miltų
Žiupsnelis druskos
Miltai pavoliojimui
Aliejus kepimui

Varškę pertrinti per sietelį, dėti į dubenį. Į varškę berti cukrų, druską, mušti kiaušinius ir gerai ištrinti. Pabaigoje dėti miltus, išmaišyti. Drėgnomis rankomis daryti graikinio riešuto dydžio rutuliukus, pavolioti miltuose ir lengvai spustelti, bet tik nesuploti plonai. Taip paruoštus varškėčius kepti nedideliame kiekyje aliejaus, sumažinę ugnį. Iškeptus dėti ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų aliejaus perteklių. Patiekti karštus ar gerai šiltus, nes tokie jie skaniausi.

 

 

... Read more »
Category: Varškė | Views: 805 | Added by: admin | Date: 2017-02-21 | Comments (0)

250 g. pusriebės varškėskepti_varskeciai

2 kiaušinių

3 v. šaukštų grietinės (naudojau 36%)

1,5 st ... Read more »

Category: Varškė | Views: 701 | Added by: admin | Date: 2016-01-27 | Comments (0)

1 kg liesos varškės
12 valg. š. manų kruopų
1 ½ puodelio pieno
... Read more »

Category: Varškė | Views: 790 | Added by: admin | Date: 2013-09-10 | Comments (0)