1 kg liesos varškės
12 valg. š. manų kruopų
1 ½ puodelio pieno
6 dideli kiaušiniai
9 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
keli lašai romo ekstrakto (nebūtinai)
Gaminimas
1. Manų kruopas supilkite į dubenėlį. Užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol kruopos išbrinks.
2. Dubenyje kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios, baltos masės.
3. Sudėkite į dubenį varškę. Išmaišykite ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės, kol neliks sausų varškės gabalėlių.
4. Supilkite išbrinkusias manų kruopas (jei jos nesugėrė viso pieno, viskas gerai, tiesiog supilkite visą dubenėlio turinį).
5. Įlašinkite kelis lašelius romo ekstrakto (nebūtina) ir dar kartą visą masę pertrinkite iki idealiai vientisos konsistencijos.
6. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus.
7. Sudėkite juos į dubenį su visais produktais. Lengvai, lėtais judesiais įmaišykite baltymus į varškės masę.
8. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą (20×30 cm dydžio), paviršių išlyginkite.
9. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių. Jei viršus kepimo metu pradeda pernelyg ruduoti, uždenkite folija.
10. Iškepus, išimkite iš orkaitės ir kelias minutes palaukite, kol sutvirtės. Pjaustykite gabalėliais, dėkite į lėkštes ir nedelsiant patiekite. Valgykite su norimais priedais: uogomis, uogienėmis, grietine ar kt. Skanaus!
|