400 g varškės
2 kiaušiniai
120 g avižinių miltų
1 v. š. sviesto
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis cukraus
Šiek tiek grietinės
Šiek tiek džemo
Šiek tiek kakavos
Varškę šakute sutrinti gilesniame inde, įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir druską, vėl gerai permaišyti ir po truputį berti miltus. Tol, kol tešlą jau galima minkyti rankomis. Ji turi būti ne itin kieta, geriau truputį pasiterlioti, bet valgyti puresnius varškėčius.
Tešlą padalinti į 8 lygias dalis, kiekvieną padrėkintomis rankomis suvolioti į rutulį. Įkaitinus keptuvę dėti sviestą ir jam pradėjus čirkšt, dėti varškėčius, šakute paspausti šonus, taip suformuojant blynelius. Kepti iš abiejų pusių po 5-6 minutes, nelygu kaitrai, gali tekti kepti ir ilgiau, svarbu, kad būtų susidariusi traški aukso spalvos pluta.
Paruošti lėkštes – dėti porą šaukštų grietinės, mėgstamo džemo ar uogienės, sudėti karštus varškėčius ir gausiai pabarstyti kakava.
Šalti varškėčiai, deja, nebegardūs, pakartotinai valgant reiktų pašildyti toje pačioje keptuvėje.
https://www.lamaistas.lt/receptas/purus-varskeciai-be-kvietiniu-miltu-59694
|