Home »
2016 » December » 09 » Spurgos-pyragėliai – churros
2:49 PM Spurgos-pyragėliai – churros |
Tešla:
300 ml vandens
4–5 kiaušiniai
110 g sviesto
150 g miltų
Žiupsnio druskos
1 a. š. cukraus
1 l ar daugiau rapsų aliejaus kepti
Spurgoms gardinti:
4–5 v. š. cukraus
1 nubrauktas v. š. cinamono
50 g šokolado
50 ml plakamosios grietinėlės
Sviestą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Į puodelį supilti vandenį, suberti druską, cukrų ir sviesto gabaliukus, pradėti kaitinti. Į kitą dubenį persijoti miltus, kad būtų puresni. Kai vandens paviršius puodelyje pradės judėti, suberti miltus ir maišyti, kol viskas sušoks į vientisą masę ir ji atlips nuo puodo sienų. Išjungti kaitrą, tešlą išimti ir padėti ant didesnės lėkštės, kad greičiau atvėstų. Į pravėsusią, bet dar šiltą tešlą vieną po kito elektriniu plakikliu įplakti kiaušinius. Turi išeiti riebios grietinės konsistencijos masė. Tešlą sukrėsti į konditerinį švirkštą dantytu antgaliu. Į puodą supilti aliejų ir pradėti kaitinti. Aliejus turi būti karštas, bet jokiu būdu ne smilkstantis. Jei įmestas baltos duonos gabaliukas pradeda burbuliuoti ir paruduoja jums suskaičiavus iki penkiolikos – aliejus tinkamas. Į įkaitusį aliejų konditeriniu švirkštu spausti juosteles ar burbuliukus. Spurgos iškepa greitai, tai galima suprasti pagal jų spalvą. Iš aliejaus ištrauktas spurgas dėti ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų aliejaus perteklių. Spurgas pavolioti cinamoniniame cukruje ar ragauti pamirkius ištirpintame ir su grietinėle sumaišytame šokolade.
http://www.beatosvirtuve.lt/recipes/spurgos-pyrageliai-churros/
|
Category: Miltiniai patiekalai |
Views: 655 |
Added by: admin
| Rating: 0.0/0 |