11:48 PM Lėtas mėsos troškinys – guliašas |
Mėsą supjaustyti kaip galima ploniau, pabarstyti druska, pipirais, pabarstyti miltais ir apvolioti viską gerai rankomis. Nebūtina, kad kiekvienas gabaliukas būtų vienodai ir tolygiai padengtas miltais. Į keptuvę įpilti porą šaukštą aliejaus ir dėti maždaug trečdalį mėsos gabaliukų, leisti jiems apskrusti. Nemaišyti ir nemakaluoti, kai apskrus – atšoks patys nuo keptuvės, tada apversti ir leisti kitam šonui apskrusti, bet vėlgi svarbu, kad kiekvienas gabaliukas nors truputį turėtų traškesnių vietelių. Apkepti per keletą kartų. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais arba smulkiais gabaliukais, bet tvarkingai – niekas nenori, kad jų lėkštėje paskui būtų koks netvarkingas svogūno gabalas. Dėti į keptuvę svogūnus, įpilti dar truputį aliejaus, jei jo visai neliko, bet keptuvės po mėsos kepimo nevalyti – tie prikepę mėsos gabaliukai atšoks ir susilies su svogūnais, jie netgi truputį drėgmės paskleis. Svogūnams per daug dėmesio neskirti, bet penkios minutės – labai gerai. Tada dėti pomidorų pastą ir ją truputį pakepinti, kad ji iš skaisčiai rausvos taptų rusvos plytų spalvos. Dėti česnaką susmulkintą – vienos skiltelės pakaks – ir leisti jam vos apšilti šonus, nesudeginti. Dabar jau berti smulkiai supjaustytus salierus ir morkas, leisti jiems apšilti keptuvėje. Beliko tik prieskonius suberti: paprikos miltelius, kmynus ir lauro lapų porą. Leisti jiems apšilti minutę ar dvi, ir viskas. Svogūnus su daržovėmis dėti į puodą, kuriame viską troškinama bus. Dėti ten pat mėsą, užpilti sultinio ar vandens (ar pusę vandens, pusę obuolių sulčių, jei turite gardžių kaimiškų drumzlinų, tada guliašas bus salsvas ir lietuviškas). Dėti dangtį ant puodo ir leisti viskam ant nedidelės ugnies troškintis valandą su puse. Per tą laiką viskas suklampės, sutirštės, mėsa suminkštės. Dabar jau paragauti ar netrūksta druskos, ar kažko, paprastai viskam gerą tašką padeda vos vos keli lašai citrinos sulčių, ir pabaigai, jau prieš valgant, porą šaukštų grietinės, jei be jos negalima gyventi.
http://www.beatosvirtuve.lt/recipes/letas-mesos-troskinys-guliasas/ |
|
Total comments: 0 | |