Home » 2018 » September » 06 » Greita lašiša orkaitėje grietinėlės padaže
1:36 PM
Greita lašiša orkaitėje grietinėlės padaže

6 vienetai lašišos filė (arba pjausnių)
200 g grietinėlės, 35% riebumo
200 ml sultinio
1 v. š. garstyčių (galima Dijon)
2 v. š. citrinų sulčių
Šiek tiek česnako
Šiek tiek druskos
Šiek tiek krapų (šviežių arba džiovintų)
Šiek tiek rozmarino (šviežio arba džiovinto)
Šiek tiek pipirų
Šiek tiek aliejaus



Lašišos file įtrinti druska, pipirais, citrinos sultimis, prieskoninėmis žolelėmis ir išspaustu česnaku. Jeigu yra laiko, galima žuvį taip palikti valandą-dvi pasimarinuoti. Bet jeigu laiko nėra, galima kepti iškart. Paruoštus lašišos gabalėlius sudėti į aliejumi pateptą kepimo indą. Grietinėlę sumaišyti su sultiniu ir garstyčiomis. Jeigu norima šiek tiek tirštesnio padažo, galima dar įmaišyti šaukštą miltų (bet tas nebūtina). Šiuo padažu užpilti lašišą. Dėti į iki 190 laipsnių įkaitintą kaitę ir kepti apie 15 minučių. Patiekti galima kaip patinka - su daržovėmis ar su ryžiais, ar su bulvytėmis.

 

https://www.lamaistas.lt/receptas/lasisa-su-grietinele-ir-prieskoninemis-zolelemis-45007

 

Category: Žuvis | Views: 423 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: