BLYNELIAMS:
250 g rikotos
1 st. miltų
3/4 st. pieno
2 kiaušiniai
3 v. š. cukraus
2 v. š. sviesto
1 a. š. kepimo miltelių
0.5 a. š. vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
PADAŽUI:
400 g šaldytų vyšnių (ar šviežių, be kauliukų)
0.5 st. cukraus
0.5 st. vandens
1 v. š. kukurūzų krakmolo
1 v. š. citrinų sulčių
Sviestą ištirpinti ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Dubenyje sum
...
Read more »
|
1 bananas (gerai prinokęs)
130 ml pieno
100 g miltų
1 kiaušinis
25 g kakavos
2 v. š. aliejaus
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. cinamono
1 žiupsnelis druskos
Sausus ingredientus persijoti visus kartu. Kiaušinius lengvai išplakti su pienu ir aliejumi. Šakute sutrinti bananą ir įmaišyti į tešlą. Po truputį maišant suberti sausus ingredientus. Tešla turėtų būti daugmaž riebios grietinės tirštumo. Vaflių keptuvę įkaitinti ir joje kepti vaflius. Jeigu keptuvė linkusi traukti, ją patepkite trupučiu sviesto arba aliejaus. Skanaus!
...
Read more »
|
400 g varškės
2 kiaušiniai
120 g avižinių miltų
1 v. š. sviesto
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis cukraus
Šiek tiek grietinės
Šiek tiek džemo
Šiek tiek kakavos
Varškę šakute sutrinti gilesniame inde, įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir druską, vėl gerai permaišyti ir po truputį berti miltus. Tol, kol tešlą jau galima minkyti rankomis. Ji turi būti ne itin kieta, geriau truputį pasiterlioti, bet valgyti puresnius varškėčius.
Tešlą padalinti į 8 lygias dalis, kiekvieną padrėkinto
...
Read more »
Category:
Varškė
|
Views:
310
|
Added by:
admin
|
Date:
2019-01-04
|
|
TEŠLAI:
140 ml pieno
80 g kvietinių miltų
1 kiaušinis
4 g cukraus
Šiek tiek druskos
Šiek tiek aliejaus
KEPIMUI:
60 g sviesto
2 v. š. aliejaus
ĮDARUI:
120 g varškės 9%
50 g konservuotų persikų
10 g cukraus
Į dubenį suberti miltus, žiupsnelį cukraus, druskos, išmaišyti. Įmušti kiaušinį, supilti aliejų ir pieną. Viską išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Pal
...
Read more »
Category:
Blynai
|
Views:
323
|
Added by:
admin
|
Date:
2019-01-04
|
|
500 g vištienos filė
400 g tepamo sūrelio
150 g ryžių
400 g bulvių
150 g morkų
150 g svogūnų
Druskos ir pipirų (pagal skonį)
Krapų, petražolių ar svogūnų laiškų (truputį)
Užvirti 3 litrus vandens ir sudėti vištieną bei prieskonius. Virti 20 min. Į vandenį suberti ryžius. Virti 10 min. Sukapoti svogūną, morkas sutarkuoti, bulves supjaustyti kubeliais. Išimti vištieną iš puodo ir supjaustyti kubeliais. Sudėti į puodą (kur virė vištiena ir ryžiai) bulves, svogūnus, morkas ir virkite 5-7 min. Sudėti vištieną ir virti dar kelias minutes, kol bulvės suminkštės. Įmai
...
Read more »
Category:
Sriubos
|
Views:
373
|
Added by:
admin
|
Date:
2019-01-04
|
| |