Home » 2018 » July » 04 » VIRTI VARŠKĖTUKAI SU VISO GRŪDO KVIETINIAIS MILTAIS
8:12 AM
VIRTI VARŠKĖTUKAI SU VISO GRŪDO KVIETINIAIS MILTAIS

300 g varškės
2 kiaušiniai
2-2,5 stiklinės viso grūdo kvietinių miltų
1-2 v. š. cukraus
1 v. š. alyvuogių arba rapsų aliejaus

 


Į dubenį įmušti kiaušinius, įberti cukraus ir paplakti. Tada sudėti per sietą pertrintą varškę, suberti miltus ir viską gerai išminkyti. Tešla privalo nelipti prie rankų. Suformuoti pailgą kepalėlį (kad jis būtų glotnus, ant jo užberti šaukštą miltų), paberti miltų ant darbastalio. Kepalėlį perpjauti į 3-4 išilgas juosteles, jas apvolioti miltuose ir supjaustyti pasirinkto dydžio gabaliukais. Į verdantį vandenį įpilti šaukštą aliejaus ir sudėti varškėtukus. Virti apie 5-7 minutes. Varškėtukai bus išvirę, kai jie iškils į paviršių. Nepalikti jų karštame vandenyje, iškart išgriebti ir patiekti su pasirinktomis šviežiomis ar atvėsintomis uogomis.

 

https://www.facebook.com/nikosvirtuve/photos/pcb.449347268837008/449347195503682/?type=3&theater

Category: Miltiniai patiekalai | Views: 318 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: