Home »
2017 » August » 27 » Pavasarinė vištienos sriuba
7:07 PM Pavasarinė vištienos sriuba |
Gabalėlis sviesto
Šlakelis rapsų aliejaus
1 poras
1 didelė morka
2 skiltelės česnako
1 stiklinė šaldytų žirnelių
1 nedidelė cukinija
Virta vištiena, jeigu turite
1 litras vištienos sultinio arba vandens ir sultinio kubelių
Druskos, pipirų
1 citrina
3 šaukštai sorų arba bet kokių kitų mėgstamų kruopų
Saujelė šviežių bazilikų
Morką nuskusti ir supjaustyti kubeliais. Poro šviesiąją dalį supjaustyti plonais pusžiedžiais. Susmulkinti česnakus. Į puodą įdėti gabalėlį sviesto ir įpilti šlakelį aliejaus. Suberti morkas ir porus, maišant lengvai pakepinti, kol daržovės pradės minkštėti. Suberti česnakus ir juos truputį pašildyti, kol paskleis aromatą. Supilti vištienos sultinį, suberti kruopas ir virti, kol morkos ir kruopos suminkštės. Pasūdyti ir pagardinti pipirais. Cukiniją supjaustyti kubeliais ir suberti ją į bebaigiančią virti sriubą – cukinijai užteks vos 2 minučių. Išjungti kaitrą ir suberti šaldytus žirnelius, virtos vištienos gabaliukus. Įtarkuoti truputėlį citrinos žievelės, įpilti maždaug 2 šaukštus citrinų sulčių. Paragauti, ar netrūksta druskos arba rūgštelės. Patiekiant pabarstyti smulkintais šviežiais bazilikais.
http://www.beatosvirtuve.lt/recipes/savaitgalio-projektas-pavasarine-vistienos-sriuba/
|
Category: Sriubos |
Views: 506 |
Added by: admin
| Rating: 0.0/0 |