Al yvuogių aliejus
1 svogūnas
2 morkos
3 saliero stiebai
½ nedidelio brokolio
450 g maltos kalakutų krūtinėlių mėsos
1 šaukštelis peletrūno
1 šaukštelis raudonėlio
1 l ekologiško daržovių sultinio
1 citrinos sulčių
200 g žalumynų (svogūnų laiškų, lapinio kopūsto, petražolių, baziliko)
Druska, pipirai
Petražolės papuošimui
Įkaitinti aliejų dideliame puode. Svogūną supjaustyti kubeliais ir pakepinti 2-3 minutes. Vieną morką supjaustyti kubeliais, o kitą sutarkuoti, saliero stiebus plonai supjaustyti. Tada sudėti kubeliais pjaustytą morką bei saliero stiebus. Troškinti apie 10 minučių, vis pamaišant. Kai daržovės šiek tiek suminkštės ir apskrus, suberti prieskonius ir pusę supjaustyto brokolio (likęs brokolis keliaus frikadelėms ruošti) užpilti pasiruoštu ekologišku daržovių sultiniu. Formuoti frikadėles: maltą kalakutieną sumaišyti su morkomis ir likusiu smulkintu brokoliu, įberti druskos, pipirų, žiupsnį raudonėlio bei peletrūno, įpilti šlakelį vandens ir suminkyti. Formuoti mažus kukuliukus. Sudėti kukuliukus ir virti dar penketą minučių. Susmulkinti žalumynus ir suversti į puodą, įspausti citrinos sultis ir dar pavirti penkias minutes. Paragauti, ar užtenka prieskonių, ar skanu. Supilstyti į lėkštes ir papuošti smulkintomis petražolėmis.
http://www.beatosvirtuve.lt/recipes/lesiu-sriuba-su-kalakutienos-frikadelemis/
|