450 g cukraus
250 g vandens
2 v. š. želatinos
Pusę a. š. citrinos sulčių
Pusę a. š. vanilės
Pusę a. š. sodos
Želatiną užpilti vandeniu 50g. Likusį 200 g supilti į puodą, berti cukrų ir virti 10 min nuo užvirimo. Nukelti nuo ugnies. Pabrinkusia želatiną pilti į karštą sirupą ir plakti mikseriu vidutiniu greičiu 10min. Masė pakils, pabals. Pilti citrinos rūgšties ir 5 min. plakti, paskui vanilinį ir sodą ir dar 5 min. plakti. Masę dėti į konditerinį maišelį arba į norimas formas ir pabarstyti cukraus pudra, palikti nakčiai, kad gerai sustingtų. Indą į kurį dėsite pabarstyti cukraus pudra, kad stingstant nepriliptų ir būtų lengviau išimti. Klijuoti su mėgstama uogiene sumaišyta su trupučiu želatinos.
https://www.facebook.com/Virginijosreceptai.net/
photos/a.133679493713046.1073741829.124380244642971/221578424923152/?type=3&theater
|