Home » 2013 » July » 05 » Traški vištiena su sezamais
11:01 AM
Traški vištiena su sezamais
Sudėtis:

500 g. vištienos file

2 v. š. krakmolo

2 v. š. kvietinių miltų

2 v. š. medaus

2 v. š. sojų padažo

3 v. š. sezamo sėklų

2 v. š. citrinų sulčių

aliejaus

prieskoniai vištienai pagal skonį


Gaminimo procesas:
  1. Vištieną supjaustome maždaug 2-3 cm dydžio gabaliukais, paprieskoniuojame (karis, pipirai, kaledra) ir palaikome maždaug pusvalandį.
  2. Į polietileninį maišelį dedame miltus bei krakmolą ir, sudėjus vištieną, gerai papurtome, kad apsivoliotų.
  3. Kepame gerai įkaitintame aliejuje (puode arba fritiūrinėje).
  4. Geriausia dėti po vieną gabaliuką, kad nesiliestų ir nesuliptų.
  5. Iškeptus vištienos gabaliukus dedame į lėkštę, išklotą virtuviniu ran
  6. kšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.
  7. Į keptuvę pilame 2 šaukštus aliejaus ir pakepiname sezamus.
  8. Tuomet pilame į keptuvę citrinos sultis, sojos padažą, dedame medų, gerai išmaišome ir kai tik pradeda kristalizuotis beriame į tą keptuvę vištienos gabaliukus ir gerai apvoliojame.
  9. Patiekiame dar karštą su garuose virtais ryžiais (ryžius vyriau paprastai, tik po to
    nugarinau)
Category: Vištiena | Views: 564 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: