Home » 2016 » January » 27 » Suomiškai marinuota silkė
9:17 AM
Suomiškai marinuota silkė
250 gr. silkės filė (aš naudojau filė aliejuje)
1 nedidelis mėlynasis svogūnas
1 nedidelė morka
1-2 a. š. smulkintų krapų

Marinatui:
50 ml. cukraus
100 ml. vandens
40 ml. acto (6 %)
2 lauro lapeliai
5 žirneliai juodųjų pipirų
1 a. š. tarkuotų krienų (naudojau paprastus, iš stiklainiuko)

Silkę supjaustome gabaliukais, svogūną plonais pusžiedžiais, morkas plonais skridinėliais, užbarstome krapus, ir viską išmaišome
.

Marinatas. Vandenį, cukrų, lauro lapelius, pipirus beriame į puodą, užviriname. Tuomet sudedame krienus ir supilame actą. Kelias minutes paviriname. Atvėsiname ir užpilame ant silkės. Statome į šaldytuvą marinuotis parai. Skanaus!

Šaltinis: http://aj-receptai.blogspot.lt/2011/12/marinuota-silke-suomiskai.html
Category: Žuvis | Views: 564 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: