0:18 AM Pomidorinė sriuba su ryžiais |
100 gr. ryžių (nevirtų) (bet neperverdame, nes dar šiek tiek virs sriuboje). Pomidorams nuimame odeles, o minkštimą susmulkiname. Jei vietoj pomidorų naudosite pomidorų padažą - sumaišykite jį su 150 ml. šilto vandens. Į puodą pilame aliejų, įkaitiname jį, ir jame apie 2 min. maišydami pakepiname miltus (susidaro tiršta košelė). Jei norite tirštesnės sriubos - miltų berkite 2 v.š. Kai pakepame miltus, dedame į juos smulkintus pomidorus (arba pilame vandens/ padažo mišinį) ir maišydami troškiname apie 10 min. (jei naudojat padažą, užtenka apie 5-7. min.). Per tiek laiko išgaruoja vanduo ir susidaro tiršta masė. Tada pilame apie 1,5 l vandens, beriame prieskonius, druską, pipirus, beriame ryžius, viską gerai išmaišome, užviriname ir paverdame 2-3 min. Sriubą patiekiame pabarstę smulkintomis pertažolėmis/krapais. Skanaus! Šaltinis: http://aj-receptai.blogspot.lt/search/label/Sriubos
|
|
Total comments: 0 | |