Home » 2016 » January » 28 » Pomidorinė sriuba su ryžiais
0:18 AM
Pomidorinė sriuba su ryžiais

100 gr. ryžių (nevirtų)
4 dideli pomidorai
(geriausia-marinuoti savo sultyse) arba 150 gr. pomidorų padažo
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v.š miltų
druskos, pipirų, kt. prieskonių
šviežių pertažolių arba krapų

Ryžius išverdame, kad būtų birūs

(bet neperverdame, nes dar šiek tiek virs sriuboje). 

Pomidorams nuimame odeles, o minkštimą susmulkiname.

Jei vietoj pomidorų naudosite pomidorų padažą - sumaišykite jį su 150 ml. šilto vandens.

Į puodą pilame aliejų, įkaitiname jį, ir jame apie 2 min. maišydami pakepiname miltus (susidaro tiršta košelė).

Jei norite tirštesnės sriubos - miltų berkite 2 v.š.

Kai pakepame miltus, dedame į juos smulkintus pomidorus (arba pilame vandens/ padažo mišinį) ir maišydami troškiname apie 10 min. (jei naudojat padažą, užtenka apie 5-7. min.).

Per tiek laiko išgaruoja vanduo ir susidaro tiršta masė.

Tada pilame apie 1,5 l vandens, beriame prieskonius, druską, pipirus, beriame ryžius, viską gerai išmaišome, užviriname ir paverdame 2-3 min.

Sriubą patiekiame pabarstę smulkintomis pertažolėmis/krapais. Skanaus!
 

 
 
Šaltinis: http://aj-receptai.blogspot.lt/search/label/Sriubos
 
Category: Sriubos | Views: 595 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: